20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Open Boek (cursus leescoördinator)

PLUSPAKKET

Na afronding van deze cursus ben je gecertificeerd leescoördinator. Je stelt tijdens de cursus o.a. een lees- en mediaplein op waarmee leesbevordering wordt geborgd in het leesbeleid van de school. De leesmediaconsulent kan hierbij een adviserende en ondersteunende rol spelen.

Voor de opleiding tot leescoördinator wordt er gebruik gemaakt van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus worden verschillende aspecten belicht, zoals de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere aandachtspunten zijn het opstellen van een lees- en mediaplan en het motiveren van het schoolteam. Open Boek is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school.

Meer informatie vind je in de brochure Open Boek 3.0: Opleiding tot leescoördinator.

Meld je aan
De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2022 zijn gepland op dinsdagmiddag 20 september, 11 oktober, 1 november, 22 november en 6 december van 16.00-19.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn. Indien de bijeenkomsten niet in Bibliotheek Zuidhorn gehouden kunnen worden vanwege coronamaatregelen, dan wordt de training online gegeven.

Meld je hier aan voor de cursus in Zuidhorn.

De bijeenkomsten voor de cursus in het voorjaar van 2023 zijn gepland op woensdagmiddag 18 januari, 8 februari, 22 februari, 15 maart en 12 april van 15.00 tot 18.00 uur bij Biblionet Drenthe in De Nieuwe Kolk.

Meld je hier aan voor de cursus in Assen.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Lezen
  • regionale cursus
  • duur: 5 x 3 uur
  • prijs: € 450,00 per persoon (incl. btw en cursusmateriaal) / de cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school