20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Open Boek (cursus leescoördinator)

PLUSPAKKET

Na afronding van deze cursus ben je gecertificeerd leescoördinator. Je stelt tijdens de cursus o.a. een lees- en mediaplein op waarmee leesbevordering wordt geborgd in het leesbeleid van de school. De leesmediaconsulent kan hierbij een adviserende en ondersteunende rol spelen.

Voor de opleiding tot leescoördinator wordt er gebruik gemaakt van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus worden verschillende aspecten belicht, zoals de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere aandachtspunten zijn het opstellen van een lees- en mediaplan en het motiveren van het schoolteam. Open Boek is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school.

Meer informatie vind je in de brochure Open Boek 3.0: Opleiding tot leescoördinator.

Studiebelasting en kosten
De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 475,00 inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met ABOS.

Aanmelden
Meld je aan via de aanmeldpagina van Biblionet Drenthe. Het maximale aantal deelnemers is 16. Als er meer aanmeldingen binnenkomen, dan worden deze op een wachtlijst geplaatst.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Lezen
  • regionale cursus
  • duur: 5 x 3 uur
  • prijs: € 475,00 per persoon (incl. btw en cursusmateriaal) / de cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school