20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Nationale Voorleeswedstrijd

BASISPAKKET / ONDERSTEUNING

Ter voorbereiding op de voorleeswedstrijd is het mogelijk dat de leesmediaconsulent een workshop komt geven, waarbij leesbevordering een belangrijke rol speelt en de kinderen wegwijs worden gemaakt in de wereld van het voorlezen.

Een workshop waarin leerlingen ontdekken wat erbij komt kijken als je goed wilt voorlezen, hoe je het publiek kunt boeien en hoe je een geschikt boekfragment kiest. Leesplezier en presenteren staan daarbij centraal. Met steun van Stichting De Versterking stelt Stichting Lezen een bewerkte versie van de voorleesworkshop ‘So You Think You Can Read?’ ter beschikking aan alle bibliotheken die zich al jaren inzetten voor De Nationale Voorleeswedstrijd. Een mooie cadeau voor het 25-jarig bestaan van De Nationale Voorleeswedstrijd in 2020/2021. Als bibliotheek maken wij daar dankbaar gebruik van! De voorleesworkshop is in het kader van deze 30ste jubileumeditie geheel vernieuwd.

Dus, als je als school meer uit De Nationale Voorleeswedstrijd wilt halen, meer kinderen wilt bereiken, hun vertrouwen in hun voorleeskwaliteit wilt verhogen en hun kennis over jeugdliteratuur wilt vergroten, kun je intekenen op deze workshop

Deelnamepakket en aanmelden schoolkampioen
Aan het begin van het schooljaar krijgen alle basisscholen een gratis deelnamepakket toegestuurd door De Nationale Voorleeswedstrijd. In het pakket zitten de gegevens om de schoolkampioen voor jullie school aan te melden voor de volgende ronde in de bibliotheek. Is de voorleeskampioen bekend? Meld de kampioen dan aan op de website van De Nationale Voorleeswedstrijd.

In het voorjaar van 2024 worden achtereenvolgens de Asser Voorleeswedstrijd, de provinciale ronde en de landelijke finale georganiseerd.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Lezen
  • gastles
  • duur: 1,5 uur