20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

.

What’s NXT?

Heb jij de wereld van DNK-NXT al ontdekt? In deze nieuw ingerichte ruimte is alles mogelijk: kom kijken, boeken lenen, de allernieuwste technieken ontdekken, ontwerpen, leren en al jouw talenten ontwikkelen. Trommel je vrienden, vriendinnen, broer(tje) of zus(je) op, neem ze mee naar deze unieke plek en ontdek het zelf!

Agenda DNK-NXT

Ontdek de wereld met verhalen

In DNK-NXT staat een groot aantal jeugdboeken waar voor iedereen wel wat moois tussen zit. Ben je op zoek naar een boek, zoekt dit dan op in de catalogus en kijk waar het staat.

We kunnen ons haast niet voorstellen dat je nog geen gratis lid bent van de bibliotheek (0 t/m 18 jaar).  Maar ben je nog geen lid? Meld je dan hier gelijk aan.

DNK-NXT is…

prikkelend voor de zintuigen

Een plek die je zintuigen prikkelt. Van interactieve vloeren, speel- en klimtoestellen voor de allerjongsten tot de allernieuwste technische snufjes voor de oudere jongeren. Een plek waar je na school kunt leren vloggen of met een VR-bril digitale werelden kunt ontdekken, maar ook een plek waar ouders hun baby, peuter of kleuter op een veilige manier de wereld kunnen laten ontdekken. De ruimte heeft drie verdiepingen.

een third place

Met deze nieuwe ruimtes wil DNK een zogenaamde third place (naast huis en school/werk) worden voor jongeren van 0 tot en met 18 jaar waar spelen, leren en ontdekken centraal staan. Door kennismaking met taal, techniek en cultuur biedt DNK-NXT de mogelijkheid om talenten spelenderwijs te ontwikkelen. De drie publieksfuncties van DNK (bibliotheek, bioscoop en theater) krijgen hierin allemaal een plek op een manier die aansluit bij de (be)leefwereld van de jeugd. Hiermee geven we kinderen en jongeren een eigen plek in het pand.

.