20 - 2001,5mLIVETICKET> 20
.

DNK NXT

Medio 2022 opent DNK NXT haar deuren. We bouwen op dit moment volop om de leegstaande ruimte in De Nieuwe Kolk om te toveren tot een grote ontdekkingsruimte voor jongeren van 0 tot en met 18 jaar.

 

Prikkelende zintuigen

Een plek die je zintuigen prikkelt. Van interactieve vloeren, speel- en klimtoestellen voor de allerjongsten tot de allernieuwste technische snufjes voor de oudere jongeren. Een plek waar je na school kunt leren vloggen of met een VR-bril digitale werelden kunt ontdekken, maar ook een plek waar ouders hun baby, peuter of kleuter op een veilige manier de wereld kunnen laten ontdekken. De ruimte heeft drie verdiepingen. Hierdoor krijgen de verschillende leeftijdsgroepen hun ‘eigen’ verdieping waardoor iedereen op zijn eigen manier de wereld van taal, techniek en cultuur kan ontdekken.

 

Third Place

Met deze nieuwe ruimtes wil DNK een zogenaamde third place (naast huis en school/werk) worden voor jongeren van 0 tot en met 18 jaar in Assen waar leren, ontdekken en spelen centraal staan. Door kennismaking met taal, techniek en cultuur biedt DNK NXT de mogelijkheid om talenten spelenderwijs te ontwikkelen. De drie publieksfuncties van DNK (bibliotheek, bioscoop en theater) krijgen hierin allemaal een plek op een manier die aansluit bij de (be)leefwereld van de jeugd. Hiermee geven we kinderen en jongeren een eigen plek in het pand.

.