20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

.

What’s NXT?

DNK-NXT is open voor het zoeken en lenen van boeken (tot 15 jaar). Ondertussen werken we volop door om deze ruimte om te toveren tot een grote ontdekkingsruimte voor jongeren van 0 tot en met 18 jaar.

Elke week zijn er workshops en activiteiten voor verschillende leeftijden. Deze NXT Lab activiteiten vinden zowel in DNK-NXT als op het Ontmoetingsplein of in de bioscoop of het theater plaats. 

Programmering

Schip Ahoi (4+)

Maak je eigen bootje met hamer, hout en spijkers

  • | DNK-NXT

3D Special (8+)

Maak je eigen 3D ontwerp met de 3D printer

  • | DNK-NXT

3D Special (7+)

Maak je eigen 3D ontwerp met de 3D printer

  • | DNK-NXT

 

Ontdek de wereld met verhalen

In DNK-NXT staan een groot aantal jeugdboeken waar voor voor iedereen wel wat moois tussen zit. Ben je op zoek naar een boek, zoekt dit dan op in de catalogus en kijk waar het staat.

We kunnen ons haast niet voorstellen dat je nog geen gratis lid bent van de bibliotheek (0 t/m 18 jaar).  Maar ben je nog geen lid? Meld je dan hier gelijk aan.

 

DNK-NXT is…

prikkelend voor de zintuigen
Een plek die je zintuigen prikkelt. Van interactieve vloeren, speel- en klimtoestellen voor de allerjongsten tot de allernieuwste technische snufjes voor de oudere jongeren. Een plek waar je na school kunt leren vloggen of met een VR-bril digitale werelden kunt ontdekken, maar ook een plek waar ouders hun baby, peuter of kleuter op een veilige manier de wereld kunnen laten ontdekken. De ruimte heeft drie verdiepingen. Hierdoor krijgen de verschillende leeftijdsgroepen hun ‘eigen’ verdieping waardoor iedereen op zijn eigen manier de wereld van taal, techniek en cultuur kan ontdekken.

een third place
Met deze nieuwe ruimtes wil DNK een zogenaamde third place (naast huis en school/werk) worden voor jongeren van 0 tot en met 18 jaar in Assen waar spelen, leren en ontdekken en spelen centraal staan. Door kennismaking met taal, techniek en cultuur biedt DNK-NXT de mogelijkheid om talenten spelenderwijs te ontwikkelen. De drie publieksfuncties van DNK (bibliotheek, bioscoop en theater) krijgen hierin allemaal een plek op een manier die aansluit bij de (be)leefwereld van de jeugd. Hiermee geven we kinderen en jongeren een eigen plek in het pand.

.