20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

kids

BoekStart

Speciaal voor kinderen van 0 t/m 4 jaar is er BoekStart. Hiermee komen kinderen van jongs af aan in contact met (voor)lezen en boeken, wat belangrijk is voor hun taalontwikkeling. Als je je baby lid maakt van de Bibliotheek wordt je kindje gelijk ook lid van BoekStart en krijg je een BoekStartkoffertje als welkomstcadeau. Kijk op onze speciale BoekStart pagina voor meer informatie over BoekStart.

Bereslim

Naast dat de meer dan 40 prentenboeken van Bereslim in de Bibliotheek zijn te bekijken, heeft je peuter of kleuter ook thuis toegang tot de prentenboeken. ‘Rupsje Nooitgenoeg’, ‘Gonnie & Gijsje’, en ‘De boer en het varkentje’ en nog veel meer leuke titels zijn omgezet naar animatiefilms. Voor het thuis thuis bekijken van de prentenboeken, ga je naar Bereslim en log je met je pasnummer en wachtwoord (van de Bibliotheek) in.

De Voorleeshoek

In De Voorleeshoek vind je online allerlei filmpjes waarin de prachtigste prentenboeken en verhalen worden voorgelezen. De Voorleeshoek is voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, 4 tot 7 jaar en 7 tot 10 jaar. Als lid van de bibliotheek kijk en luister je gratis naar De Voorleeshoek. Ga naar De Voorleeshoek, log in met je pasnummer & wachtwoord (van de bibliotheek) en bekijk de mooiste voorleesverhalen. Op de computers in Bibliotheek DNK heb je gelijk toegang tot alle verhalen.

QR-code op Kinderboek scannen
Leen je een kinderboek in de Bibliotheek, dan kan daar een sticker met een QR-code op zitten. Als je deze QR-code scant, wordt je doorverwezen naar jeugdbibliotheek.nl. Wanneer je hier inlogt kun je het filmpje van het boek in De Voorleeshoek bekijken.

Jeugdbibliotheek.nl

Als je als kind lid bent van de Bibliotheek heb je altijd toegang tot de online jeugdbibliotheek. Voor elke leeftijd is er een ruim aanbod aan voorleesfilmpjes, e-books en luisterboeken. Je kunt met je gebruikersnaam en wachtwoord van de Bibliotheek gebruik maken van de verschillende diensten van de Jeugdbibliotheek. Daarnaast staat er op jeugdbibliotheek.nl ook openbaar toegankelijk informatie en tips.

Yoleo

Met Yoleo wordt lezen nog leuker. Je kind leest de tekst in beeld mee, en verzamelt zo leespunten waar een virtuele kamer mee ingericht kan worden.