20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Sterren van Morgen

Genre: Klassiek

In dit concert aandacht voor aanstormend talent!

Zoals elk jaar spelen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours op het Muziekkamer podium. Ditmaal zijn dat violiste Diana Fakour (14 jaar) en pianist Adam Akopian (12 jaar), die zullen laten horen hoe geweldig zij kunnen spelen. Zij wonnen in de landelijke finale allebei de tweede prijs! Wat zij spelen blijft nog even een verrassing.
Na de pauze treden de winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours op. Dit concours werd in februari overtuigend gewonnen door het Dianto Rietkwintet. Deze jonge Spaanse musici studeren aan het Conservatorium van Amsterdam en vormen een uitermate muzikaal en energiek ensemble, dat in de voetsporen van het in Assen zo bekende Calefax treedt. De vonken spatten van hun optredens af!
Al met al een concert vol beloftes: aanstormend tienertalent en onvervalst Spaans temperament!

Programma Dianto Rietkwintet
Werken van onder meer: Ton ter Doest, R. Schumann, Paquito D’Rivera, Júlio Medaglia, C. Debussy

Jongeren t/m 18 jaar hebben GRATIS toegang!
Entreeprijs volwassenen: €15,-.

Voor meer informatie en abonnementen zie de site van de Muziekkamer.

Dit concert van staat geprogrammeerd in het openingsweekend van de expositie Viva la Vida! in het Drents Museum. In lijn met dit Mexicaanse feest is er voorafgaande aan het concert een korte act te zien in de foyer van Wietske Vogels, geïnspireerd door Frida Kahlo.

Let op: De Rijksoverheid verplicht bezoekers vanaf 13 jaar om bij hun bezoek de QR-code van hun coronatoegangsbewijs te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs (vanaf 14 jaar). Deze QR-code, op je smartphone of in print, kan online en telefonisch worden opgevraagd. Lees hier meer over het Coronatoegangsbewijs.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets