20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

PROMISING CROSSROADS

TakeRoot festival eert bij jubileum Asser oorsprong

Genre: Te Gast

PROMISING CROSSROADS biedt  een avondvullend programma op diverse podia in De Nieuwe Kolk te Assen. Het jubilerende TakeRoot festival eert met PROMISING CROSSROADS de Drentse hoofdstad. In 1998 was Assen de thuishaven van de eerste editie van de jaarlijkse muzikale ontdekkingsreis door Noord-Amerika.

Het programma kent een indrukwekkende muzikale line-up van Americana-vertolkers uit de Verenigde Staten en Nederland, met Cordovas, Them Dirty Dimes, Sunken Lands, Hilde Vos Band, Christopher Paul Stelling en Voodoo Patrol Club. Joep van Ruiten interviewt in het literatuurdeel de schrijvende Amerikanisten Jan Donkers en Maarten Zwiers en drie documentaires werpen meer licht op de samenhang van muziek en landschap. Het affiche-overzicht van 25 jaar TakeRoot laat de bezoeker zien hoe indrukwekkend het artiestenarsenaal is geweest in de ontwikkeling van het festival.

 

Deze voorstelling is geprogrammeerd bij DNK door een extern gezelschap en maakt geen onderdeel uit van onze reguliere programmering.

selecteer datum en tijd

PROMISING CROSSROADS belicht de bijzondere culturele connecties tussen Noord-Nederland en de Verenigde Staten. Zo biedt dit event niet alleen voor de vaste TakeRoot-bezoeker maar voor iedereen met liefde voor Amerikaanse muziek en cultuur een boeiende avond. PROMISING CROSSROADS is een samenwerking tussen het TakeRoot festival, SPOT/De Oosterpoort, theater De Nieuwe Kolk en de stichting Talkin’ Blues en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, de gemeente Assen en het Cultuurfonds.
De Bluesstichting Assen, de Asser Filmliga en Stichting Literaire Activiteiten in Drenthe ondersteunen de totstandkoming van het event.

prijzen

-

  • Normaal € 32,50