20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Maarten Ebbers en Maria Noë

Oorlogsgeheimen (9+)

Genre: Jeugd/familie

Op veler verzoek komt de populaire voorstelling ‘Oorlogsgeheimen’, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, terug in de theaters! In Assen kun je deze bijwonen in het kader van de Kinderboekenshow TimBoekToe, mét exclusieve inleiding door Jacques Vriens zelf.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…

Tijdens de Kinderboekenshow Timboektoe is in de ochtend ook een indrukwekkende lezing van Jacques Vriens bij te wonen. Tickets voor de lezing reserveer je hier.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets