20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Jacques Vriens

Genre: Jeugd/familie

Dit feestje wil je niet missen! Op zaterdag 10 oktober staat DNK in het teken van de Kinderboekenshow Timboektoe. Ieder jaar is het tijdens de Kinderboekenweek feest bij DNK en dat is dit jaar niet anders, want ondanks de bijzondere omstandigheden staat er weer een spetterend programma klaar. Duik mee de geschiedenis in en geniet van een optreden van kinderboekenschrijver en meesterverteller Jacques Vriens én beleef de muzikale theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’. Ben jij klaar voor een reis terug in de tijd?

‘S ochtends start het programma met een optreden van kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Jacques is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Hij is onder meer bekend van zijn boek Achtste-groepers huilen niet en de verhalen over Meester Jaap en Tommie en Lotje. Deze ochtend vertelt hij hoe hij schrijver werd dankzij het hotel van zijn ouders waarin hij opgroeide. Maar ook hoe hij als meester geïnspireerd werd door de kinderen die bij hem in klas zaten. En waarom hij boeken over vroeger is gaan schrijven zoals bijv. Smokkelkinderen, Baron 1898 en Strijd om de Kathedraal.

Natuurlijk komen ook zijn nieuwste boeken aan de orde: Mijn vader woont in het tuinhuis en Het geheim van de verliefde hulpkok (uit de serie: De Bende van de Korenwolf). Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan zijn boek Oorlogsgeheimen waarvan de voorstelling ’s middags is te zien in DNK (kaartjes voor de voorstelling boek je hier).

Jacques is een enthousiast verteller, voorlezer én toneelspeler, dus het belooft een grappig, spannend en gezellig uurtje te worden, waarbij natuurlijk ook van alles gevraagd mag worden. Na afloop signeert hij met plezier meegebrachte boeken.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets