20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Mike Boddé en Johanette Zomer

De grote oversteek

Genre: Muziek

Sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé gaan op een muzikale cruise van barok tot Broadway. Ierse folksongs, Gershwin, Alicia Keys en natuurlijk heel veel Bach.

Johannette Zomer en Mike Boddé
Ga aan boord bij sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé voor een muzikale cruise. Reis van de Duitse Barok via Ierse folksongs naar het Amerika van Gershwin en Sinatra. Een grote oversteek, noemen Zomer en Boddé het zelf. Met een voor hen typerende brede horizon. Allebei komen ze uit een ‘ander leven’. Zomer was aanvankelijk microbiologisch analiste, Boddé cabaretier. Maar de muziek won.

De grote oversteek
Händel, Purcell, Wim Sonneveld en Joni Mitchell: het past allemaal in een programma dat voert van Barok naar Broadway. Johannette Zomer start met Hildegard von Bingen, en vanaf daar reist ze met Boddé door oud en nieuw Europa. Bach en Caccini wisselen af met roerende hedendaagse werken. Zoals Kosma’s ‘Déjeuner du matin’, bekend van de vertolking door Marlene Dietrich. Overzee zijn er het traditionele Schotse liefdeslied ‘The Skye Boat Song’, Bernsteins ‘Americaen’,  Alicia Keys’ ‘New York’. En altijd en overal is er Bach.

Liederen van Barok tot Broadway, met muziek van Bach, Händel, George Gershwin en Jacques Brel

sopraan Johannette Zomer
piano Mike Boddé
contrabas/accordeon Marcel Booij
percussie Angelo van den Burg

Let op: De Rijksoverheid verplicht bezoekers vanaf 13 jaar om bij hun bezoek de QR-code van hun coronatoegangsbewijs te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs (vanaf 14 jaar). Deze QR-code, op je smartphone of in print, kan online en telefonisch worden opgevraagd. Lees hier meer over het Coronatoegangsbewijs.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets