20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De Reiziger

Leny Breederveld en René Groothof

Genre: Muziektheater

‘De Reiziger’ is een aangrijpende voorstelling over de Joodse zakenman Otto Silbermann, die in 1938 weet te ontsnappen aan de antisemitische acties van de nazi’s. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan. Familie en vrienden worden gearresteerd of verdwijnen. Silbermann probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein. Hij ontmoet tijdens zijn vlucht een bonte stoet aan mensen uit alle geledingen van de maatschappij. De wurgende angst, paniekerige overwegingen en uitzichtloze situatie van Silbermann grijpen je bij de strot. Wat is zijn leven nog waard?

‘De Reiziger’, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz, maakt op een aangrijpende manier voelbaar hoe het vijanddenken onder de ‘gewone mensen’ groeit en woekert. De angstaanjagende werkelijkheid van het leven in die tijd wordt nu, 75 jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, op indrukwekkende wijze weerspiegeld door BEER muziektheater.

LET OP: De Rijksoverheid verplicht bezoekers vanaf 13 jaar om een QR-code als coronatoegangsbewijs te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Toegang tot deze voorstelling is anders niet mogelijk. Met ingang van 4 februari 2022 geldt er een nieuwe geldigheidstermijn voor het coronatoegangsbewijs. Check dus voor je bezoek of jouw CTB nog geldig is. Voor meer informatie, zie dnk.nl/corona.

Zolang de 1,5-metermaatregel geldt kunnen we helaas geen rekening houden met het rij- en stoelnummer dat op je tickets staat. Er zal in de zaal worden geplaceerd. We zorgen ervoor dat er tussen jou en andere bezoekers (die niet tot hetzelfde huishouden of gezelschap behoren) altijd 1,5 meter afstand zit.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets