20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Dokter in de zaal

De Schildklier

Op woensdag 24 mei gaan specialisten van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen tijdens Dokter in de zaal dieper in op de werking van de schildklier. De schildklier is een klein orgaan met een grote invloed. Het wordt niet voor niets ook wel de motor van het menselijk lichaam genoemd. Deze vlindervormige klier zit in de hals en maakt hormonen aan die allerlei processen in het lichaam aansturen. Als de schildklier genoeg hormonen aanmaakt, dan merk je hier niks van. Maar als de schildklier te veel of te weinig hormonen aanmaakt, kan dat het lichaam flink in de war schoppen. Het kan zorgen voor vermoeidheid en hartkloppingen, maar bijvoorbeeld ook voor psychische klachten.

Tijdens de avond vertellen internisten Marleen Vosjan en Rob Gonera van het WZA over de werking van de schildklier. Ze vertellen wat er gebeurt als de schildklier te snel of te langzaam werkt en leggen uit hoe ze dit kunnen behandelen.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK in samenwerking met het WZA organiseert. Tijdens zo’n talkshowavond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets