20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Dokter in de zaal

Dementie

Genre: Special

Veel mensen denken bij de ziekte dementie aan het vergeten van dingen. Toch gebeurt het ons allemaal wel eens dat we niet meer weten waar de huissleutel ligt. Of dat we niet meer op een bepaald woord kunnen komen. Meestal is er dan sprake van gewone vergeetachtigheid. Maar wanneer kan vergeetachtigheid erop wijzen dat iemand dementie heeft?

In deze editie van Dokter in de Zaal gaan neuroloog Annelies Bollen en klinisch neuropsycholoog Alex Knipping van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen dieper op deze vraag in. Ze vertellen wanneer wordt gesproken van dementie en wat de oorzaken hiervan zijn. Ook leggen ze uit wat het betekent als je dementie hebt en hoe je er samen met je omgeving mee om kunt gaan.

DNK presenteert in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) de talkshow-serie Dokter in de Zaal. Tijdens deze informatieve avonden vertelt een arts van het WZA jou in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Wat zijn bijvoorbeeld de symptomen en welke behandelingen zijn er mogelijk? Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

In de pauze en na afloop zijn in de foyer medewerkers en vrijwilligers aanwezig van het Odensehuis, Alzheimer Café, en Netwerk Dementie Drenthe waarmee je in gesprek kunt gaan en meer informatie kunt verkrijgen over dementie.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets