20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Regenboogsymposium
case | Symposium

Tijdens de Regenboogweek wordt er aandacht besteed aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Aan het begin van de week, op dezelfde dag als Coming Out Day, werd in Assen de aftrap gegeven in de vorm van een Regenboogsymposium. In de week die volgde werden in onze bioscoop vijf actuele films vertoond, waarin seksuele diversiteit en genderidentiteit centraal stonden.

7 ruimtes 6 workshops 1 informatiemarkt 10 stands 95 gekleurde stoelen op het toneel 30 meter regenboogloper 6 regenboogkleuren als sfeerverlichting 95 flesjes water foto's: Lammert Aling | video: Kijkaan TAGS symposium | lezing | presentatie | workshop | film

vrijheid & veiligheid

Hoe veilig ben je als LHBTI’er in de openbare ruimte? Op je werk? Op school? Bij je sportclub? Of in een zorginstelling? Op maandag 11 oktober organiseerde de Asser Regenboog Alliantie (Stichting ARA) in De Nieuwe Kolk in Assen het Regenboogsymposium ‘Vrijheid en Veiligheid’. Met als centrale vraag: Seksuele diversiteit in de samenleving, hoe gaan we daarmee om? Lezingen, persoonlijke verhalen en workshops werden ingezet om een klimaat van veiligheid en veiligheid te creëren bij bedrijven, instellingen, overheden, verenigingen en andere organisaties in Drenthe. Zodat iedereen er écht bij hoort en kan zijn wie hij is en kan leven zoals hij wil. Met het regenboogsymposium wil stichting ARA begrip en bewustwording creëren en vergroten voor seksuele diversiteit en genderidentiteit in Drenthe en de discussie over de sociale acceptatie van diversiteit in de samenleving verder op gang brengen.  

aftermovie

"DNK is een super locatie voor het organiseren van een congres. Een prettige en snelle communicatie. Wat wij in het bijzonder als heel fijn hebben ervaren, is dat de mensen van DNK op een heldere manier meedenken bij de concretisering van je plannen. Wat ons betreft: zeker voor herhaling vatbaar."

Jaap de Jonge namens stichting ARA

over Stichting ARA

De Stichting Asser Regenboog Alliantie heeft tot doel het bevorderen van sociale en maatschappelijke acceptatie van seksuele diversiteit en genderidentiteit. Zij probeert dit doel te verwezenlijken door het organiseren van sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten waarin de LHBTI-gemeenschap centraal staat. www.stichtingara.nl

nog niet uitgekeken? kijk gerust nog even verder

bekijk onze locaties