20 - 2001,5mLIVETICKET> 20
Regenboogsymposium
CASE | Symposium / congres LOCATIE | Grote Zaal ORGANISATOR | Stichting ARA

Tijdens de Regenboogweek wordt er aandacht besteed aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.

Aan het begin van de week, op dezelfde dag als Coming Out Day, werd in Assen de aftrap gegeven in de vorm van een Regenboogsymposium. In de week die volgde werden in onze bioscoop vijf actuele films vertoond, waarin seksuele diversiteit en genderidentiteit centraal stonden.

vrijheid & veiligheid

Hoe veilig ben je als LHBTI’er in de openbare ruimte? Op je werk? Op school? Bij je sportclub? Of in een zorginstelling? Vragen die aan bod kwamen tijdens het Regenboogsymposium ‘Vrijheid en Veiligheid’. Lezingen, persoonlijke verhalen en workshops werden ingezet om een klimaat van veiligheid en veiligheid te creëren bij bedrijven, instellingen, overheden, verenigingen en andere organisaties in Drenthe. Zodat iedereen er écht bij hoort en kan zijn wie hij is en kan leven zoals hij wil. Met het regenboogsymposium wil stichting ARA begrip en bewustwording creëren en vergroten voor seksuele diversiteit en genderidentiteit in Drenthe en de discussie over de sociale acceptatie van diversiteit in de samenleving verder op gang brengen.

"DNK is een super locatie voor het organiseren van een congres. Een prettige en snelle communicatie. Wat wij in het bijzonder als heel fijn hebben ervaren, is dat de mensen van DNK op een heldere manier meedenken bij de concretisering van je plannen. Wat ons betreft: zeker voor herhaling vatbaar."

Jaap de Jonge namens stichting ARA

nog niet uitgekeken? kijk gerust nog even verder

bekijk onze locaties