20 - 2001,5mLIVETICKET> 20
Jubileum De Nieuwe Kolk
case | festival

In 2012 gingen de deuren van De Nieuwe Kolk open. Het is sindsdien een ontmoetingsplek voor inwoners van Assen en omstreken, toeristen, cultuurliefhebbers en zakelijke bezoekers. Het multifunctionele complex in Assen beschikt over een bibliotheek, bioscoop, theater, eigen horeca en doet tevens dienst als event- en congrescentrum. Precies tien jaar later werd dit jubileum uitgebreid gevierd. Met een gevarieerd programma was het vier dagen lang feest in De Nieuwe Kolk.

4 dagen feest 1 lichtjesroute met 5 lichtkunstwerken 209 geknutselde molentjes 7 jubileumfilms 4 jubileumvoorstellingen 1 Catwalk Brunch 1 Open Huis 4000+ bezoekers 1 artistiek kampvuur 53 handgemaakte kaarsen foto's: Marcel J. de Jong & Maurice Vos | video: Ilona van Veen & Wim van der Glas

Het Kolkt in Assen

Onder de noemer “Het Kolkt in Assen” vierde cultureel centrum De Nieuwe Kolk (DNK) haar 10-jarig jubileum. Met een gevarieerd programma voor jong en oud werden relaties, bezoekers en inwoners uit Assen vier dagen betrokken bij allerlei festiviteiten en werd het een groot kolkend feest!

10 jarig jubileum, vier dagen feest

Ter ere van het jubileum werden vier dagen lang allerlei activiteiten georganiseerd. Zo konden mensen een lichtjesroute wandelen, een korte wandelroute in de stad die je meenam langs verschillende unieke lichtkunstwerken. Was het mogelijk aan te schuiven bij de Catwalk Brunch, waar verschillende acts en artiesten letterlijk over de tafel liepen. En gingen de deuren van De Nieuwe Kolk open tijdens het Open Huis, zodat iedereen een kijkje kon nemen achter de schermen. Voor de kinderen was er een speciale jubileumeditie van de Kleuterbios en het  Familifestival Kleurrijk. Daarnaast waren er diverse films, voorstellingen en activiteiten geprogrammeerd.

aftermovie

"In ons jubileumjaar brengen we cultuur letterlijk de stad in met het unieke evenement 'Assen licht op'. Zo kan iedereen zien en ervaren hoe leuk cultuur is."

Hanneke Bruggemans, namens DNK

over De Nieuwe Kolk

Er zijn maar weinig fysieke plekken die je telkens naar een nieuwe bestemming brengen. Er zijn maar weinig fysieke plekken waar je steeds iets nieuws ontdekt. Over jezelf of over de wereld om je heen. Jij bepaalt, want belevenissen liggen hier voor het oprapen. Onze deuren staan open, zodat jij altijd toegang tot een wereld aan mogelijkheden en culturen hebt. De wereld ontdekken kan ook dichtbij huis. Welkom in De Nieuwe Kolk. www.dnk.nl

nog niet uitgekeken? kijk gerust nog even verder

bekijk onze locaties