20 - 2001,5mLIVETICKET> 20
Bevrijdingsfestival Drenthe
case | Online event

Jaarlijks wordt er op 5 mei gevierd dat we in Nederland in vrijheid leven. Dit jaar ging dat anders dan anders. Om toch te vieren dat we vrij zijn, en steun te betuigen aan hen die dat niet zijn, kwam Bevrijdingsfestival Drenthe naar je toe. Vanuit DNK werd in samenwerking met RTV Drenthe een live uitzending gemaakt met fantastische artiesten, optredens en verhalen van onder andere Wulf, Davina Michelle, Waylon, Hannah Mae, Noordpool Orkest en de mannen van STUK.

samenvatting

1 bevrijdingsvlam
6 landenvlaggen
3 ambassadeurs van de vrijheid
3 dagen opbouwen
56 mensen achter de schermen
15 optredens
12 uur videomateriaal

foto’s: Ed Peeters

TAGS
livestream | concert | festival | optreden

Burgemeester Marco Out ontsteekt de Bevrijdingsvlam

DJ Booth van RTV Drenthe in het TheaterCafé

na 75 jaar vrijheid

In 2020 was het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de tweede wereld oorlog. Een ongewoon jubileumjaar waarin we stilstonden bij al die jaren dat we in vrijheid mogen leven, maar niet hebben kunnen vieren.

Dit jaar maken we pas op de plaats en maken we
de balans op. Waar staan we? Hoe vrij zijn we vandaag de dag? Hoe gaan we om met vrijheid, hoe verantwoordelijk voelen we ons daarvoor en wat vraagt het aan inzet van onszelf en anderen?

Het Nationaal Comité heeft Daan Roovers, Denker des Vaderlands, gevraagd om de jaarthematekst te schrijven. Deze is hier te lezen.

“Bijzonder bedankt voor het feit waarop jullie het (mede) mogelijk hebben gemaakt om dit succes te realiseren.”

Gerrit Boes, namens het Bestuur van Bevrijdingsfestival Drenthe

over Bevrijdingsfestival Drenthe

Begin 2012 is de Stichting Bevrijdingsfestival Drenthe opgericht, een van de veertien bevrijdingsfestivals in het land. Op het Bevrijdingsfestival Drenthe vind je activiteiten, cultuur, kunst en natuurlijk muziek waarmee we ieder jaar op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven.

www.bevrijdingsfestivaldrenthe.nl

nog niet uitgekeken? kijk gerust nog even verder

bekijk onze locaties