20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

.

Wil jij kosteloos kennis maken met theater? Meld je dan aan voor de WijkJury!

Ben jij nieuwsgierig naar theater maar weet je de weg naar de zalen nog niet altijd te vinden? Dan is de WijkJury iets voor jou! Als lid van de WijkJury maak je (uitgebreider) kennis met theater en deel je je mening over verschillende voorstellingen. WijkJury Assen is een groep van 10 tot 12 bewoners afkomstig uit alle wijken van de Gemeente Assen die niet of nauwelijks naar het theater (kunnen) gaan maar dat wel graag zouden willen. Samen bezoek en bespreek je onder begeleiding van ‘roedelchef’ Monique Verheugt zo’n 10 geselecteerde voorstellingen in het theaterseizoen, dat loopt van oktober 2023 t/m juni 2024. Aan het eind van het seizoen kiest en kroont de Jury een favoriet: de Keuze van de WijkJury.


Hoe werkt het?

Deelname aan de WijkJury is gratis maar niet vrijblijvend. Je woont zowel de voorstellingen als alle juryvergaderingen bij. Het seizoen wordt afgesloten met een landelijke bijeenkomst van WijkJury’s uit andere steden.

Aanmelden

De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. Wanneer je je aangemeld hebt, kan er binnenkort contact met je opgenomen worden om te bespreken of de WijkJury iets voor jou is.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie over de WijkJury kan contact worden opgenomen met Monique Verheugt via monique@kuubcultuur.nl of 06-27170575.

WijkJury door het hele land

De WijkJury is een initiatief van Adelheid Roosen (Female Economy), waarmee in Amsterdam sinds 2009 vele nieuwe theaterliefhebbers uit onverwachte hoeken zijn opgestaan. Na de installatie van de WijkJury in Amsterdam is de WijkJury ondertussen in steden door het hele land een bekend fenomeen. In onder andere Utrecht, Den-Haag, Enschede, Amersfoort, Maastricht en Deventer worden ieder seizoen nieuwe jury’s opgezet en vinden mensen vanuit alle wijken van hun stad hun weg naar het theater.

Voor de WijkJury Assen neemt Monique Verheugt de rol van ‘roedelchef’ op zich. Dit betekent dat zij samen met de jury de voorstellingen  bezoekt en de jury begeleidt in het maken van een uiteindelijke keuze welke voorstelling de favoriet van de WijkJury is.