20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Voorleesvrijwilligers gezocht                 

 

Vind je het leuk om voor te lezen aan jonge kinderen? Dan is Assen Leest voor! wellicht iets voor jou!

Wij zoeken enthousiaste mensen die graag willen voorlezen aan kleine groepjes peuters of kleuters. Deze activiteit vindt wekelijks op een vast moment en onder schooltijd plaats op een kindcentrum. Het voorlezen vraagt een tijdsinvestering van maximaal 2 uur per week. Op verschillende kindcentra in Assen wordt al langer naar volle tevredenheid voorgelezen.  Het is eveneens gebleken dat dit een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding kan zijn.

Voordat je begint met voorlezen, word je natuurlijk goed voorbereid op jouw taak door middel van een informatiebijeenkomst in de bibliotheek in De Nieuwe Kolk. Het hoe en waarom van het voorlezen komt aan bod, maar ook wat je kunt voorlezen. Boeken om voor te lezen kun je lenen bij de bibliotheek. Je krijgt hiervoor een speciale bibliotheekpas. Ook kun je advies krijgen bij het uitzoeken van boeken.

Jaarlijks komen de voorleesvrijwilligers bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen. Ervaring met voorlezen is niet vereist, enthousiasme en belangstelling voor kinderen uiteraard wel.

Voor inlichtingen en opgave voor Assen Leest voor! kun j mailen naar: Klarina Siebering K.Siebering@dnk.nl