.

Mozaïek mee aan de Social Sofa!

DNK haalt de welbekende Social Sofa naar Assen! In veel grote steden in Nederland zie je ze ineens opduiken: vrolijk gekleurde banken in het straatbeeld. Een Social Sofa is een betonnen bank (chaise longue) die uit naam van een bedrijf of instelling door een team senioren wordt ingelegd met mozaïek. De banken komen in de openbare ruimte te staan en hebben als doel het tegengaan van sociale verkilling. DNK heeft het initiatief genomen om vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een Social Sofa voor Assen te initiëren. Een initiatief dat goed aansluit bij het actieplan ‘Een tegen eenzaamheid’, dat ook door de Gemeente Assen ondertekend is.

Het werken aan een Social Sofa levert warme contacten en goede gesprekken op. Samen wordt er een prachtige, unieke bank gecreëerd die een mooi plekje zal krijgen in Assen. En dit wordt de eerste in Assen! Een bank om even op uit te rusten, een mooi boek te lezen of een goed gesprek te voeren.

Komt u mee mozaïeken?
Voor het mozaïeken zijn we op zoek naar een enthousiaste groep van circa 24 senioren. Lijkt het u leuk om 8 weken lang mee te werken aan de Social Sofa van Assen? Meld u dan aan via de knop onderaan de pagina! Wees er snel bij, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Aanmelden kan tot en met maandag 7 juni. Wanneer u geselecteerd bent om mee te werken aan de Social Sofa, dan hoort u dat uiterlijk maandag 14 juni.

Praktische informatie

  • Elke woensdag of vrijdag van 7 juli tot en met 3 september 2021 (u kiest dus voor één dag per week)
  • De tijdstippen zijn: 09:00 – 12:00 uur en van 12:30 – 16:30 uur (u kiest één tijdvak)
  • U werkt in totaal 8 weken mee aan de Social Sofa
  • De eerste dag krijgt u een workshop waarin alles uitgelegd wordt
  • Er worden vier groepen van 6 personen gevormd, zodat er veilig op afstand gewerkt kan worden
  • Houd er rekening mee dat het werken 3 uur in beslag neemt per dag, waarbij er staand of zittend op een hoge kruk gewerkt kan worden
  • U wordt voorzien van koffie, thee en wat lekkers
  • Het mozaïeken vindt plaats in de Bibliotheek van DNK

 

aanmelden