20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Op woensdag 21 en 28 juni vindt bij de bibliotheek in De Nieuwe Kolk het Festival ‘Op avontuur in DNK-NXT’ plaats. Ruim 600 leerlingen uit groep 5 en 6 gaan verspreidt over twee dagen meedoen aan twee workshops rondom kunst en cultuur en mens, natuur en techniek. Het festival is een samenwerking tussen NHL Stenden en DNK en wordt georganiseerd door 40 Pabo-studenten van NHL Stenden in Assen (Eekhorst).

De leerlingen, afkomstig van de Kindcentra Emmaschool, Baggelhuizen, Kloosterveen, De Marskramer, De Scharmhof, Het Sterrenschip, Theo Thijssen, Valkenhorst, De Veldkei en Het Kompas, hebben de keuze uit een groot aantal workshops. Van bijvoorbeeld een dramaspel spelen, stopmotion maken en een game ontwerpen tot het maken van een kinetische knikkerbaan, een schimmenspel spelen of het ontdekken van de magie van magnetisme.

Per workshop maken de kinderen in een uur en drie kwartier kennis met taal en techniek en het ontdekken van hun talent. Naast de ervaring die de kinderen hiermee opdoen, krijgen ze ook een inkijkje in wat er allemaal te doen is op de jeugdafdeling DNK-NXT. Het festival vindt in bijna heel De Nieuwe Kolk plaats: in DNK-NXT en de bibliotheek, op het Ontmoetingsplein, en in Studio 1C, Lokaal 1b en de Beijk foyer.

DNK werkt voor de bibliotheek en de Asser bibliotheek op school (ABOS) regelmatig samen met de Pabo van NHL Stenden Eekhorst. Hierbij worden de studenten vanuit DNK begeleid door de leesmediaconsulenten van DNK. De Pabo is voor DNK niet alleen een belangrijke samenwerkingspartner in het ontwikkelen van programma’s en activiteiten voor het onderwijs, maar ook om toekomstige leerkrachten het verschil te kunnen laten maken op het gebied van lezen, techniek en cultuur. Voor het Festival ‘Op avontuur in DNK-NXT’ zijn de studenten vanuit DNK begeleid door Kerensa Strijker en Klarina Siebering (leesmediaconsulenten).