20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Op donderdag 15 februari hebben DNK, Biblionet Drenthe, Bibliotheek Hoogeveen, Facet en Dokter Drenthe een intentieverklaring ondertekend om samen te gaan werken aan een digitaal vaardiger en gezonder Drenthe. Naast onze samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen om patiënten digitaal wegwijs te maken, willen we ook de patiënten van huisartsen in Assen gaan helpen in het gebruik van digitale zorg.

Zorgaanbieders werken steeds digitaler. Patiënten kunnen bijvoorbeeld eigen gegevens inzien via een patiëntenportaal of een videoconsult aanvragen met de huisart. Voor veel mensen is dit niet altijd even makkelijk, omdat zij niet over voldoende digitale vaardigheden beschikken. In onze bibliotheek in De Nieuwe Kolk zullen we deze mensen op weg helpen in het digitale zorglandschap door het geven van informatie en het aanbieden van cursussen.

Voorafgaand aan de ondertekening heeft NPO Radio 1 een radio-item bij ons opgenomen over de samenwerking tussen huisartsen en bibliotheken. Klik hier om het interview op de website van NPO Radio 1 terug te luisteren.