20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Ben jij een inwoner van de gemeente Assen die zelden het theater bezoekt, maar dat wel graag (meer) zou willen? Dan is de WijkJury iets voor jou!

Wijkjury Assen

De Nieuwe Kolk zoekt 10 tot 12 enthousiaste volwassen bewoners uit alle wijken van Assen die normaal gesproken niet snel naar het theater gaan, om welke reden dan ook. Dat kan zijn omdat ze niet goed weten bij welke voorstelling ze moeten beginnen, of omdat ze er geen geld voor hebben. Het doel van dit initiatief is om theaterbezoek voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht afkomst, religie, sociale klasse of opleidingsniveau.

De keuze van de WijkJury

Leden van de WijkJury bezoeken in het nieuwe theaterseizoen, dat loopt van oktober 2023 tot en met juni 2024, zo’n 10 voorstellingen. Onder leiding van ‘roedelchef’ Monique Verheugt bespreekt de jury deze voorstellingen met elkaar én met de theatermakers. Aan het einde van het seizoen kiest de jury een favoriet, die wordt bekroond als ‘De Keuze van de WijkJury’.

Landelijk

De WijkJury is geen nieuw fenomeen. Het concept is in 2009 gestart door theatermaakster en actrice Adelheid Roosen (Female Economy) en heeft sindsdien al vele nieuwe theaterliefhebbers uit verschillende hoeken van het land aangetrokken. Steden zoals Utrecht, Den Haag, Enschede, Amersfoort, Maastricht en Deventer hebben al met succes WijkJury’s opgezet om meer mensen kennis te laten maken met theater.

Interesse? Meld je aan vóór 1 augustus

Wil je deel uitmaken van de WijkJury Assen om zo samen met anderen je culturele horizon te verbreden? Vul dan vóór 1 augustus het aanmeldformulier in. Vervolgens wordt er contact met je opgenomen om te bespreken of de WijkJury iets voor jou is. Klik hier voor meer informatie over de WijkJury.