20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Gedurende de hele maand maart is er op het Ontmoetingsplein in De Nieuwe Kolk een expositie te zien van de schilderijen van beeldend kunstenaar Olga Talsma. Door haar persoonlijke betrokkenheid met de strijd in Iran zet ze zich in voor ‘Woman Life Freedom’. Met haar schilderijen wil ze een stem zijn voor deze dappere vrouwen en zoveel mogelijk mensen bewust maken van de situatie in Iran. De portretten van vrouwen, waaronder vrouwen uit Iran, zijn gemaakt met behulp van materialen uit de natuur waarmee Talsma een verband legt met vrijheid en het symboliseren van echte vrijheid.

Talsma zegt hierover: “Het wordt tijd dat vrouwen over de hele wereld voor elkaar opkomen voor vrijheid en tegen onderdrukking. Ook hier in Nederland. Vrouwen die vrij kunnen denken, bewegen en praten ervan bewust maken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, want juist zij kunnen een stem zijn voor de onderdrukte vrouwen die dit niet kunnen.”

Olga Talsma is geboren en getogen op Schiermonnikoog en woont nu in Drenthe, omringd door de natuur die ook in haar werk terugkomt.

Kijk voor meer informatie over Olga Talsma en haar kunstwerken op olgatalsma.nl.

Bron: olgatalsma.nl