20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart 2024 is het de Boekenweek. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-)fictie centraal, met dit jaar het thema Bij ons in de familie. De Boekenweek vier je natuurlijk bij DNK met boeken, verhalen en BoekenFEST!

BoekenFEST’24
Op zaterdag 16 maart is BoekenFEST’24. De schrijvers die deze avond te gast zijn in De Nieuwe Kolk zijn: Royce de Vries, Marcel van Roosmalen & Eva Hoeke, Ronald Giphart & Elle van Rijn. Naast de optredens van de schrijvers is er in het Theatercafé van alles te doen. Maak bijvoorbeeld je eigen familie, doe mee met de pubquiz en ervaar de betovering van de Magic Entertainer of geniet lekker van een drankje! De avond wordt afgesloten met een spetterende afterparty op het toneel van de Grote Zaal. Hier zal ook Tangarine optreden. Kom je ook? Tickets voor de avond koop je hier.

Bij ons in de familie
“Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.” (Boekenweek.nl) Tijdens de Boekenweek staat er een thematafel met boeken rondom het thema ‘Bij ons in de familie’ in de bibliotheek.

De grootste schrijversfamilie van Nederland is toch wel de familie Chabot, daarom zijn zij terug te zien in bovenstaand beeld en hebben zij voor de boekhandel het Boekenweekgeschenk ‘Gezinsverpakking’ geschreven.

Boekenweekmagazine
Ter ere van de Boekenweek is er een speciale editie van ‘Mezza’ uitgegeven. Hierin staan bijzondere interviews, exclusieve reportages en actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema Bij ons in de familie. Haal vanaf zaterdag 16 maart jouw gratis exemplaar op in de bibliotheek (op=op, 1 per persoon).

Boekentips
Kijk op Boekenweek.nl voor boekentips van onder meer bekende auteurs over het thema ‘Bij ons in de familie’. Op de website Boekenweek.nl kun je ook zelf jouw tip insturen waarmee je kans maakt op een boekenpakket.