20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Bibliotheek

De bibliotheek in De Nieuwe Kolk is een moderne, innovatieve bibliotheek. Al direct na de opening in 2012 werd deze bibliotheek genomineerd als beste bibliotheek van Nederland, en na de herinrichting in 2022 is de bibliotheek weer klaar voor de toekomst. De bibliotheek is er om jezelf te ontwikkelen, kennis op te doen en te delen, te ontspannen en te ontmoeten. We doen dit door boeken uit te lenen en door vele evenementen, workshops, cursussen en spreekuren te organiseren en anderen te helpen dit in de bibliotheek te doen.

“Al bij de opening in 2012 werd de Bibliotheek in DNK genomineerd als beste bibliotheek van Nederland.”

We houden ons bezig met de zelfontplooiing van de inwoners van Assen en haar regio. Dat betekent dat we hulp bieden bij het leren lezen en een onnoemelijke hoeveelheid informatie beschikbaar stellen. Of het nu is via het lenen van een boek, het bijwonen van een evenement, het volgen van een cursus of workshop: je kunt ervoor terecht bij DNK.

Ook daarbuiten helpen we je graag. Want uiteraard leen je via DNK ook je e-books vanuit huis, we bezorgen zelfs boeken thuis en ook op de basisscholen zijn we heel actief. Op bijna alle Asser basisscholen vind je onze Leesmediaconsulenten die schoolkinderen of onderwijzers helpen in het onderwijs met interessante lesprogramma’s op het gebied van lezen, taal en digitale geletterdheid.

De bibliotheek in De Nieuwe Kolk is helemaal van deze tijd. Voor de jeugd hebben we onze speciale jeugdafdeling DNK-NXT waar taal, techniek en talent centraal staat. Op ons Ontmoetingsplein zijn er volop activiteiten om andere mensen te ontmoeten en kun je op tal van plekken studeren, werken of lezen. Ook is hier een horecapunt waar je iets te drinken of te eten kunt kopen.

De bibliotheek in DNK bestaat in 2027 al 110 jaar en zal ook in de toekomst speciale waarde voor iedereen hebben.