Nationale Voorleeswedstrijd

Ter voorbereiding op de voorleeswedstrijd op school verzorgt de leesmediaconsulent een workshop, waarbij leesbevordering een belangrijke rol speelt en de kinderen wegwijs worden gemaakt in de wereld van het voorlezen.

Een workshop waarin leerlingen ontdekken wat erbij komt kijken als je goed wilt voorlezen, hoe je het publiek kunt boeien en hoe je een geschikt boekfragment kiest. Leesplezier en presenteren staan daarbij centraal. Met steun van Stichting De Versterking stelt Stichting Lezen een bewerkte versie van de voorleesworkshop ‘So You Think You Can Read?’ ter beschikking aan alle bibliotheken die zich al jaren inzetten voor De Nationale Voorleeswedstrijd. Een mooie cadeau voor het 25-jarig bestaan van De Nationale Voorleeswedstrijd. Als bibliotheek maken wij daar dankbaar gebruik van!

Dus, als je als school meer uit De Nationale Voorleeswedstrijd wilt halen, meer kinderen wilt bereiken, hun vertrouwen in hun voorleeskwaliteit wilt verhogen en hun kennis over jeugdliteratuur wilt vergroten, kun je intekenen op deze workshop

In het voorjaar van 2020 worden achtereenvolgens de Asser Voorleeswedstrijd, de provinciale ronde en de landelijke finale georganiseerd. De school meldt hun voorleeskampioen aan voor 1 december 2019. Deelnamepakket via denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Kenmerken:

  • leerlijn lezen
  • gastles
  • duur: 1,5 uur
  • prijs: 3 uur
  • kosten: € 25,00