Inspiratiemiddag Kinderboekenweek 2020

Speciaal voor leerkrachten bij DNK, i.s.m. het ICO

Ook in 2020 willen we jullie weer graag inspiratie bieden om de Kinderboekenweek op school vorm te geven, met als doel het bevorderen van leesplezier en het verhogen van de leesmotivatie. Daarom zijn boeken altijd het uitgangspunt van de lessen die we jullie aanreiken en zijn het (voor)lezen, het praten over de boeken, en het beleven en verwerken van het verhaal altijd de speerpunten van onze aanpak.

Bovendien staan niet de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek centraal, maar de verhalen uit de boeken. Zoals jullie ongetwijfeld weten, laten recente studies en rapporten zien dat het niet goed gaat met het lezen. Er wordt steeds minder, en met minder plezier en diepgang gelezen. Met de Kinderboekenweek willen we die tendens stoppen en weer in de goede richting sturen.

Hoe het programma van de inspiratiemiddag eruit zal zien wordt nog ingevuld en en hangt af van de mogelijkheden om in groepsverband bij elkaar te komen. Zodra hier meer over bekend is, laten we het jullie weten. Er is in elk geval een boekenpakket + lesboek vol lessen ter inspiratie en kant-en-klaar beschikbaar om zo uit te voeren.

Boekenpakket Kinderboekenweek 2020 
We hebben dit jaar een mooi boekenpakket samengesteld, dat je voor slechts € 125,00 via ons kunt bestellen en dat geleverd wordt door RapunselOp de inspiratiemiddag willen we met jullie in gesprek gaan over de boeken, waarbij het fijn is als je ze al gelezen hebt. Daarnaast is het pakket een mooie uitbreiding op jouw schoolbibliotheek. Let op: bestel tijdig, zodat je het pakket op tijd binnen hebt.

Titels in het boekenpakket:
Groepen 1 en 2
Offerkind – Rob Ruggenberg

Thema Kinderboekenweek 2020: EN TOEN?
Met het thema 'En toen'? gaat de Kinderboekenweek terug in de tijd. "Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!" (Bron: CPNBZoals ieder jaar selecteert Stichting CPNB thematitels, met bijpassende lessen, die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. LET OP: dit is een ander pakket dan dat van ons in ASSEN en dat hierboven staat vermeld!

Heb je vragen? Neem dan contact op via het e-mailadres educatie@dnk.nl


Kenmerken:

  • ABOS-lijn Lezen
  • bij DNK
  • duur: 1 middag
  • prijs: € 12,50 per persoon