20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Landelijke webinar ‘Swipe, stap, sprong’

Op 28 maart 2022 starten de jaarlijkse Media Ukkie Dagen. Een week lang aandacht voor media en jonge kinderen. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2022 is ‘Swipe stap sprong’.

Ouders hebben vragen over mediagebruik
Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Het is aan jou om je kind vanaf jonge leeftijd in aanraking te laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus.

Maar… in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten… hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Meld je aan voor het (landelijk) webinar op maandag 28 maart 2022. We duiken samen met Denise Bontje (mediasmarties.nl) in het media-aanbod voor jonge kinderen. Je krijgt antwoord op vragen die je als ouder hierover kunt hebben. Ook gaan we in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Om je op weg te helpen krijg je ook nog de Mediatips voor thuis mee (Kijk hoe ik groei!), vol verhalen om mee aan de slag te gaan samen met je kind. Moet je eens opletten hoe je kind groeit!

Meld je aan
Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Wat: Webinar met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor kinderen

Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar

Wanneer: Maandagavond 28 maart 2022 van 20 uur tot 21 uur

Hoe: Online webinar

Aanmelden: Stuur een e-mail naar educatie@dnk.nl

Over Denise Bontje
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.