20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Zoeken, reserveren en aanvragen

Via de catalogus van de Bibliotheek heb je niet alleen toegang tot de collectie van Bibliotheek DNK en alle Drentse bibliotheken, maar ook tot de collecties van andere bibliotheken in Nederland.

Ga naar de catalogus

Zoeken en reserveren
Alle materialen van de Drentse bibliotheken kun je in de digitale catalogus opzoeken en gratis reserveren. Standaard zoekt de online catalogus in de collectie van jou bibliotheek, klik voor meer resultaten op de optie ‘In de provincie’.

Zoeken en aanvragen buiten Drenthe
Kun je niet vinden wat je zoekt? Klik dan om landelijk te zoeken op de optie ‘Buiten de provincie. Je krijgt dan toegang tot de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC) van de Openbare Bibliotheken. De kosten bedragen € 5,00 per aanvraag.

Heb je het gewenste boek niet gevonden? Klik dan hier om wetenschappelijke boeken te lenen.

Passend lezen
Voor iedereen die slechtziend of dyslectisch is, biedt Passend Lezen! toegang tot een grote collectie boeken, kranten en tijdschriften in verschillende leesvormen. Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot meer dan 80.000 gesproken boeken.

Klik hier voor meer informatie over het gratis lidmaatschap van Passend Lezen.

Muziek lenen bij Muziekweb
De Drentse bibliotheken hebben zelf geen cd’s of muziek-dvd’s, maar je kunt deze wel lenen bij Muziekweb, de grootste muziekbibliotheek van Nederland.

Cd’s, lp’s en muziek-dvd’s kun je zoeken via de catalogus van de bibliotheek of rechtstreeks op de website van Muziekweb. Het lenen van een cd kost € 1,50. Het lenen van een muziek-dvd of lp kost € 4,50.