20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

e-books

Met je abonnement kun je ook gratis e-books lenen. Dit kan via de mobiele app of website van de Bibliotheek. Je kunt hiermee e-books downloaden op je e-reader of online lezen op pc, laptop of tablet. Elke drie weken kun je 10 nieuwe items lenen.

e-books lenen

Let op: Sinds de laatste update van onze e-booksapp (versie 4.0.7) kun je in de app helaas niet meer op een link klikken om naar de Online Bibliotheek te gaan om een boek te lenen. Klik hier om naar de pagina met veelgestelde vragen van de online Bibliotheek te gaan.

Heb je vragen over het lezen van e-books op je e-reader of tablet? Kom dan naar het E-reader spreekuur.

meer e-books lezen via de bibliotheek

Klassieke werken
Klassieke werken van literatuurgiganten als Shakespeare, Tolstoj, Twain of ‘onze eigen’ Multatuli, Beets, Nescio en Couperus zijn als e-book gratis te downloaden via de catalogusvan de bibliotheek. Je kunt kiezen uit ruim 40.000 e-books uit het zogenaamde Project Gutenberg.

eBooks Eregalerij
De eBooks Eregalerij (ook voor de iPad) is een digitale etalage met klassieke meesterwerken uit de Nederlandse literatuur, verrijkt met verhalen, beeldmateriaal en achtergrondinformatie. Je hoeft hiervoor geen lid van de bibliotheek te zijn.

E-bookdiscs lenen in de biblotheek
In elke Drentse bibliotheek kun je e-bookdiscs lenen. Dit zijn cd-rom’s waar e-books op staan die je kunt kopiëren naar bijvoorbeeld je e-reader, tablet of computer. De e-bookdiscs zijn er in verschillende genres, o.a. thrillers en romantiek.

Voor de ‘beginnende’ e-reader lezer
Neem ook eens een kijkje op de website ereaders.nl. Op deze site staan handige tips voor ‘beginnende’ digitale lezers. Verder vind je hier een kieswijzer om e-readers te vergelijken en nog meer links naar e-bookshops.

voor jou geselecteerd

We hebben een selectie van sites om e-books te downloaden op een rij gezet. Deze e-books zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.