20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Wit Konijn Rood Konijn

Marcel Hensema

Genre: Special

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu, één jaar later, wordt er in meer dan 100 theaters in 60 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan.
Van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. In DNK in Assen speelt niemand minder dan Marcel Hensema de voorstelling en jij kan deze vanuit huis via de livestream bijwonen!

Zonder voorbereiding, zonder repetities, zonder regisseur en met een stapel instructies stapt Hensema, samen met honderden andere collega’s wereldwijd, op hetzelfde moment het toneel op. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is.

De acteur ontdekt tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Over Hensema en Soleimanpour
Dat het Assense publiek Marcel Hensema graag op het podium komt bewonderen, wordt iedere keer weer opnieuw bevestigd door de run op tickets zodra er een nieuwe voorstelling in de verkoop gaat. Theaterliefhebbers kennen hem van de Verleiders en zijn drieluik Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn hoofdrollen in tv-series als ‘Hollands Hoop’ en ‘Penoza’ en bioscoopfilms als ‘De Marathon’ en ‘Knielen op een bed violen’.

Nassim en Marcel spraken elkaar al eens eerder op Noorderzon in 2018. Nog nietsvermoedend dat Marcel, in tijden van een wereldwijde epidemie, het daar besproken stuk is Assen mocht gaan spelen. In ‘NASSIM’ speelde Marcel ook in een creatief theaterexperiment van de Iraanse theatermaker Nassim Soleimanpour. Lees hier een kort verslag van deze inspirerende ontmoeting.

Over het initiatief
Het Aurora Nova Theater in Berlijn heeft het initiatief genomen om met de internationale theatergemeenschap op 13 maart stil te staan bij feit dat de meeste theaters over de hele wereld al een jaar vrijwel stil staan. De kracht van theater zal 24 uur lang over de aardbol zinderen, van New York tot Panama City, van Minsk tot Medellin, van Uppsala tot Istanbul. En in bijna 30 Nederlandse steden.

Let op: Heb je een ticket voor deze livestream? Dan kun je het e-ticket downloaden vanuit je account, hierop vind je de link naar de livestream.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

De internationale pers over de voorstelling `Wit Konijn Rood Konijn’:

“A stunning piece of theatre, thought-provoking and morally unsettling.” Fringereview

“Nassim Soleimanpour is a fiercely – even frighteningly – original voice, and a thrillingly adept craftsman… Go see!” The Skinny

“Wildly unpredictable and completely unforgettable, White Rabbit Red Rabbit is a punch in the air for self-expression; a testament to the power of words to transcend cultures and borders. You have to be there.” New Zealand Herald