20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

DE VERLEIDERS

Door de bank genomen: tien jaar later

Genre: Toneel

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Sindsdien is iedereen ervan overtuigd: Minder macht voor de commerciële banken! Er was een steen in de vijver gegooid…
10 jaar later is er niets veranderd. Het is veel erger geworden. Maar wat blijkt: We staan aan de vooravond van een enorme verandering. Op dit moment wordt de Central Bank Digital Currency (CBDC) ontwikkeld. Met dit nieuwe geldstelsel zal de macht verschuiven van private banken naar de centrale bank. Eindelijk, goed nieuws! Ironisch: niemand weet ervan. 

Hoogste tijd voor een onvermijdelijk vervolg, waarin DE VERLEIDERS op vlijmscherpe wijze de onderste steen boven halen. Want is CBDC alleen maar goed nieuws? We willen 10 jaar later niet nóg een keer door de bank genomen worden!
‘Door de bank genomen: 10 jaar later’ geeft een kritische blik op onze tijd in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Zoals altijd met humor. Bijtende humor.

Je lacht je gek.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

DE VERLEIDERS - DE PODCAST

Aflevering 1 met SP-Kamerlid Mahir Alkaya

In deze aflevering is SP-Kamerlid Mahir Alkaya te gast. Hij houdt zich in de Tweede Kamer bezig met diverse technologische ontwikkelingen, cryptocurreny en ons geldstelsel. Samen met George en Linde duikt hij in de geschiedenis en het belang van ons geldstelsel. Ze bespreken de uit de hand gelopen macht van de commerciële banken, het belang van democratische besluitvorming en waarom CBDC niet programmeerbaar mag zijn. Een gesprek over een veilige CBDC en goed functionerend geldsysteem.

‘precies dezelfde bravoure’

Volkskrant

‘Het publiek smult van Pierre Bokma’

Volkskrant

‘Linde van den Heuvel is een regelrechte aanwinst’

Volkskrant