20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Theo Nijland

En de rest is onzin

Winnaar Poelifinario Kleinkunst!

Het bevalt Theo Nijland prima: alleen op het podium. Ook pers en publiek zien en horen hem het liefst solo achter de vleugel, gezien de razend enthousiaste reacties op zijn vorige voorstelling. In zijn nieuwe solo ‘En de rest is onzin’ scheidt hij de zin van de onzin en beschouwt hij scherp, grappig en melodieus de huidige tijd.

Een van de beste tekstschrijvers van Nederland.” – Trouw

Geniet na afloop van de voorstelling in het Theatercafé van het duo Danjil & Allard!
Unplugged, akoestisch, pop, soul. Het duo Danjil & Allard brengen met hun twee gitaren easy listening-muziek, maar altijd net even anders dan anders. Covers (Amy Winehouse, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, e.a.) en eigen werk!

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

“Nostalgie is de verpakking van zijn grijns- en gniffelopwekkende maatschappijkritiek. (…) Zijn toekomstmuziek zit vol mooie vondsten en is vintage Theo Nijland, qua cynisme, ironie en zelfspot. En een geruststellende gedachte: tijdloze lieve liefdesliedjes zoals ‘En toen kwam jij’ zal Nijland waarschijnlijk altijd blijven schrijven.”

de Volkskrant

“Nijlands liedjes en verhalen vechten stuk voor stuk om de prijs van ‘meest cynische’, ‘meest romantische’, of ‘zwierigste veeg uit de pan’ van de avond. En zijn steeds goed voor een brede grijns en bewondering voor het ambacht van de tekstschrijver. En diens pianospel, niet te vergeten.”

Theaterkrant

"Dit soort liedjes doen je beseffen dat Theo Nijland...tot de beste tekstschrijvers van Nederland behoort."

Trouw