20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Gaja Caruso & Antiklimax

Stormram; Gaja Caruso met Crisis of Comfort en Antiklimax met Peer Gynt

Genre: Dans

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de theaters in Drenthe, Friesland en Groningen. Het laat je kennismaken met nieuw werk van een professionele theatermaker en een aanstormend talent – beide met wortels in Noord-Nederland. Deze zaterdagavond zie je de eerste voorstelling in Podium Zuidhaege en de tweede in de Van Gorcum Zaal van De Nieuwe Kolk.

We beginnen de avond in Podium Zuidhaege met de dansvoorstelling van Gaja Caruso:
Crisis of Comfort
Wat is de troost die we zoeken in onszelf en de anderen? Wat is de betekenis van liefde en intimiteit in de hedendaagse tijd?
Naast iemand slapen is de meest intieme daad.
In een plastic bed vallen twee dansers in slaap, We volgen hun slaapcycli en zien hoe hun bewustzijn en onderbewustzijn troost zoekt in dans. Een muzikale compositie gemaakt van trillingen en opdringerige gedachten.

Na deze voorstelling lopen we gezamenlijk  in 15 minuten naar De Nieuwe Kolk.

Daar start in de Van Gorcum Zaal de toneelvoorstelling van Antiklimax:
Peer Gynt (door David Westera)
“Noorwegen. Daar ben ik opgegroeid. Als klein ventje ravottend tussen de hunebedden. In het zuidelijkste puntje van Noorwegen: de provincie Drønthe. Jullie kennen dat waarschijnlijk als Drenthe. Maar het is dus Noorwegen.”
Deze voorstelling is een krachttoer vol leugens en grootheidswaan – maar wie gaat er schuil achter die stortvloed aan verzinsels? Leugens vertellen ons immers niets over de waarheid, maar alles over de leugenaar zelf…

Publiek en makers worden aan het eind van het programma uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Over Gaja Caruso
Ze is danser, dansdocent en theatermaker. Ze is geboren en getogen in de bossen van Slovenië, verbleef enkele jaren in België en Hongarije, en vond haar plek uiteindelijk in Groningen. Hier maakt ze nieuwe voorstellingen en geeft ze les in haar eigen, unieke interpretatie van beweging: BodyLab. Ze maakt deel uit van het Station Noord programma en wordt ondersteund door partners Club Guy & Roni en Grand Theatre.

Over Antiklimax
David Westera en Koen van Seuren herschreven Ibsens monumentale stuk “Peer Gynt”, dat oorspronkelijk meer dan zestig personages telt, naar een monoloog voor één eenzame leugenaar. Een twintiger, worstelend met de waarheid, op zoek naar zijn titelrol op het wereldtoneel. Een energieke, persoonlijke en humoristische zoektocht naar het ware zelf. Wie ben je echt, als je liegt?