20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.

Herman

Genre: Toneel

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.

Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Het stuk vertelt het coming-of-age verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest? Het stuk wordt gespeeld door o.a. topacteurs Stefan de Walle en Eva van der Gucht, die meerdere rollen neer zal zetten. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Zij zullen worden bijgestaan door Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

"Titelrolvertolker Stefan de Walle heeft vaker mannen als Herman gespeeld en doet dat ook dit keer met verve."

NRC

"Stefan de Walle maakt een weergaloze transformatie door in een levensomarmende tragikomedie."

Theaterkrant

"Eva Van der Gucht is ijzersterk in een hele batterij vrouwenrollen, die ze met behulp van kleine aanpassingen neerzet."

8weekly