20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Somertijd

Kamerorkest Somer en Julia Philippens

Genre: Klassiek

Een avontuurlijk concert van het jonge Kamerorkest Somer! Onontdekte parels van Asser componist Somer, een werk geïnspireerd op Shakespeare’s tragedie King Lear, muziek van de jonge Drentse componist Arjen Linker en twee jazzy stukken met, voor en door Julia Philippens (violiste bij het bekende ensemble Fuse). ‘Somertijd’ is geprogrammeerd in de prachtige Jozefkerk aan de Collardslaan in Assen, een uitgelezen locatie voor dit concert!

In het programma ‘Somertijd’ speelt het orkest:

  • Twee composities van Louis Henri Somer, waaronder Pan et les Nymphes, het eerste orkestwerk van deze Asser componist, dat hij in 1925-1926 tijdens zijn studie schreef.
  • Een stuk van de jonge, uit Drenthe afkomstige componist, Arjan Linker.
  • King Lear van Hector Berlioz, die zich voor dit werk liet inspireren door de gelijknamige donkere tragedie van Shakespeare.
  • Influent van Julia Philippens, dat ze schreef voor Fuse en later bewerkt werd voor dit orkest.
  • Technicolor van Thomas Beijer geschreven voor en uitgevoerd door Julia Phillippens als solist op jazzviool.

Over Orkest Somer
Somer is een jong, dynamisch en avontuurlijk orkest bestaande uit young professionals en staat onder leiding van dirigent Rolf Verbeek, winnaar van de dirigentenbeurs 2022 van het Kersjesfonds. Het orkest is vernoemd naar de Asser componist Louis Henri Somer. De kracht is het tomeloze enthousiasme en energieke uitstraling van het orkest, dat vaak nieuwe of onbekende muziek speelt of bekende muziek op een aanstekelijke manier uitvoert. De frisse en avontuurlijke programma’s van Somer kenmerken dit orkest van the next generation.

Bestel meteen je consumptiebox!
Om je bezoek compleet te maken, kies dan voor het ticket met consumptiebox. Deze prijzen zijn inclusief ticket voor het concert, met vooraf in De Nieuwe Kolk een kopje koffie of thee naar keuze, inclusief een Kolkkoek van Banketbakkerij Gosselaar. Vervolgens ontvang je, om mee te nemen naar de Jozefkerk, onze ‘outside the box’, gevuld met heerlijke Terschellinger kaas, Fuet, een Notenmix van de Kaaswaag en een flesje water (inloop DNK vanaf 18:45, aanvang concert in de Jozefkerk 20:00).

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets