20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Schuld of Onschuld-Midwinternachtsmoord

Louise Korthals, Jan Kooijman, Jules Croiset, Kees Hulst, André van Duin, e.a.

Genre: Special

Na het succes van Schuld of Onschuld – De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties opnieuw een nieuwe, theatrale online rechtszaak. Op 27 december 2021 start het Midwinternachtsmoord-proces.  Jan Kooijman kruipt wederom in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat opnieuw tegenover hem als Officier van Justitie en bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich.

Het verhaal
Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College – net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom – het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal.
Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Hij geeft al snel toe haar op die bewuste dag naar de keel te zijn gevlogen, maar ontkent tot op de dag van vandaag haar ook met een mes te hebben gestoken.
Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december start het proces. Het is aan jou om uiteindelijk te beslissen… veroordeel je de verdachte of spreek je hem vrij?

Hoe werkt het?
Wanneer je een kaartje koopt voor dit online rechtszaakspel, krijg je een inlogcode voor de website schuldofonschuld.nl. Vanaf maandag 27 december zijn hier elke dag nieuwe videogetuigenissen, verklaringen, pleidooien en bewijsstukken van het Midwinternachtsmoord-proces te zien. Deze blijven op de website staan, het is dus niet noodzakelijk om het proces in real time te volgen. Na vijf dagen bepaal jij of de verdachte schuldig of onschuldig is, wordt bekendgemaakt wat de meerderheid van de deelnemers heeft gestemd en volgt er een uitspraak. Vervolgens komt er een korte speelfilm online die laat zien hoe de moord daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, en of jouw veroordeling of vrijspraak dus terecht is geweest…

Koop een kaartje voor jezelf, of bestel er een ticket bij om cadeau te doen.

>> Ik doe mee en koop tickets <<

Periode: Dec 27, 2021 – Jan 3, 2022
Ticket Midwinternachtsmoord: €16.21 (€ 15,- + € 1,21 administratiekosten)

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets