20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Genre: Dans

Scapino Ballet Rotterdam herneemt het succesvolle ‘Cathedral, an evening with Arvo Pärt’ van de veelgeprezen Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met zijn combinatie van kunstdisciplines, verbluffende vormgeving en inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

‘Cathedral’ neemt je mee naar een wereld die wordt beheerst door digitale technieken, waarin we steeds meer het contact met elkaar verliezen. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars creëren een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling. “Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.” (de Volkskrant ****)

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding.

Reserveer tickets voor de inleiding

selecteer datum en tijd

“Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.” (

NRC

“Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Cathedral is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.”

Volkskrant

“De groepsstukken, waarin iedereen zich als één enkele georganiseerde machine beweegt, zijn betoverend.”

Movement Exposed

prijzen

Rang 1

  • Normaal € 32,50

Rang 1 balkon

  • Normaal € 32,50

Rang 2

  • Normaal € 16,25

arrangementen en aanbiedingen

U kunt verschillende opties kiezen en arrangementen boeken bij deze voorstelling.
Deze komt u automatisch tegen in het bestelproces.