20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Leòn Ali Çifteci, Raymonde de Kuyper e.a.

Rust zacht Billy

Niks zo onontkoombaar als de dood, en toch lopen we er het liefst met een grote boog omheen. Maar wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven? In haar nieuwe voorstelling Rust zacht Billy gaat regisseur Eva Line de Boer op zoek naar het ultieme afscheid van het leven. Een pleidooi voor een meer open relatie met de dood.

Een gedicht op Facebook, drie kinderen die het afscheid van hun kat live streamen, de begrafenisselfie – we tonen onze rouw steeds meer in het openbaar. De Boer bouwt haar voorstelling op rondom bestaande afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits, een glijbaan en een op maat gemaakt ritueel voor Peter, die dichtbij zijn eigen dood staat. Met de voorstelling Rust zacht Billy gaan we het ongemak rondom de dood niet uit de weg en zoeken we de grenzen op tussen privé en publiek. Met oog voor zowel de schoonheid als de knulligheid van de mens.

Eva Line de Boer is een van de meest veelbelovende theatertalenten. Ze ontving de Ton Lutz Award, de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en in 2019 de Charlotte Köhler prijs

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

“Alles vloeit slim samen, uitvergroot, ontroerend en grappig.”

Volkskrant

“Nederland is een bijzondere voorstelling rijker.”

Theaterparadijs

“Mooie balans tussen ironie en oprechtheid, er ontstaat een gelaagd beeld over de aard van rouwverwerking.”

Theaterkrant