20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Noord Nederlands Toneel en KVS

Dear Winnie

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je op voor een groter verhaal? Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens verbinden de levens van negen actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora met dat van Winnie Mandela. Zo worden kleine menselijke vertellingen verweven met een grote episode uit onze geschiedenis. Een wervelende en inspirerende voorstelling vol muziek, kracht, hoop en strijdvaardigheid.

Ook voor doven en slechthorenden! De hele voorstelling is alleen in Assen helemaal in het Nederlands boventiteld. Wil je er zeker van zijn dat je op de beste plek zit om de boventiteling goed te kunnen lezen, reserveer dan je kaarten via contact@dnk.nl!

Actrice Joy Wielkens was te gast bij Kolkende Taal op woensdag 20 november. Kijk de aflevering hier terug!

 

Luister hier de inleiding voor onderweg!

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

"Om te beginnen schittert de cast aan alle kanten, met helder en aanstekelijk spel, rake choreografieën en fantastische liederen. Van hoog niveau is de muziek, mede de zaal in geholpen door een imposante, door muzikant Cesar Janssens zelf verzonnen en gebouwde fantasie-installatie. Het beeld, met dat kleurijke jurkjesdecor rechts, is oogstrelend."

Dagblad van het Noorden

“Na dat bezonken openingsbeeld ontrolt Dear Winnie zich als een kolkende theaterhappening, een collage van beeld, beweging en tekst. Geen Winnie, the musical of biografisch, documentair theater dus, maar een associatieve trip en performance over Winnie Mandela, boegbeeld en heldin van de zwartevrouwenbeweging.”

Volkskrant

“een gevarieerde performance, waarin allerlei verschillende stijlen en genres door elkaar heen lopen – van monologen van actrice Joy Wielkens via collectieve dansscènes van de hand van Alesandra Seutin tot de Rage Against The Machine-achtige hiphop van rapper Gloria Boateng.”

NRC