20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Alex Roeka

NIEUWE DROMEN

Genre: Theaterconcert

In ‘NIEUWE DROMEN’ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

Alex Roeka heeft een Poelifinario in de categorie Kleinkunst voor zijn programma Nieuwe dromen gewonnen. Daarin geeft ‘Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes’.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Lust for Life ***** over de cd ‘NIEUWE DROMEN’:

“Beschouwend, relativerend, ontroerend, lichtvoetig en allemaal even Roeka.”

Written in Music ****1/2 over de cd ‘NIEUWE DROMEN’:

“Als je album na album je oeuvre vergroot met steeds een nieuwe release op een zelfde hoog niveau én zo’n constante waarde bent met je teksten, met je muziek, waarmee je mensen weet te raken, weet te ontroeren en het op jouw manier weet te doen, dan is je muziek van grote klasse.”

OOR over de cd ‘NIEUWE DROMEN’:

“Opnieuw verrast de man met dat donkere, vibrerende stemgeluid met teksten over de hemel en hel van de liefde, rust vinden, denken aan vrienden die misschien geen vrienden waren en de mens die bezig is in rap tempo zijn eigen leefwereld te vernietigen.”

 

‘Alex Roeka heeft met Nieuwe dromen een prachtige theaterbiografie gemaakt. De liederen en verhalen contrasteren fraai, en zijn van een hoog niveau. Gortdroge humor.’

Het Parool

‘Roeka is een intrigerende tekstschrijver, die je tot luisteren dwingt...rauw romantische-topteksten, die echt beklijven'

theaterkrant.nl