20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Nasrdin Dchar

JA

Tussen de avond dat Nasrdin Dchar zijn vrouw ontmoet en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd, als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn succesvolle voorstellingen ‘Oumi’ (over zijn moeder) en ‘DAD’ (over zijn vader en het vaderschap) neemt de acteur zijn publiek in ‘JA’ mee op een persoonlijke reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

“Een lichtvoetige én diepzinnige voorstelling.” – Trouw *****

Nasrdin Dchar was op 21 mei te gast bij PAUW om te vertellen over zijn voorstelling. Check het fragment hier!

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

“Als een Hugh Grant van de Lage Landen palmt hij je in met zijn laconieke spel-met-knipoog. (…) Het positivisme van Nasrdin Dchar in ‘JA’ is aanstekelijk.”

NRC Handelsblad

“Een lichtvoetige én diepzinnige voorstelling. (…) ‘JA’ geeft zicht op en inzicht in wat kan, als we maar willen. (…) Een belangrijke en heerlijke voorstelling.”

Trouw

“Je voelt het vuur van Dchars maatschappelijke missie.”

de Volkskrant