20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Move lt!

NNO, een co-productie met Club Guy and Roni

Na eerdere successen kan een vervolg op Move It! van Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest (NNO) niet uitblijven. Op donderdag 19 en zaterdag 21 mei is het zover: dan vormen De Nieuwe Kolk in Assen en De Oosterpoort in Groningen het decor voor deze voorstelling vol muziek, dans en theater. Graag nodigen wij u uit om bij een van deze voorstellingen aanwezig te zijn.

Dans-, muziek- en theaterdocenten van Club Guy & Roni het NNO werken met maar liefst 300 leerlingen uit het voortgezet en speciaal onderwijs tien weken lang aan de voorstelling. De repetities vinden plaats op de scholen, in de laatste week repeteren alle leerlingen en het voltallige orkest samen onder begeleiding van regisseurs Anna Jacobs en Hanna van der Meer (Lunatics and Poets).

Romeo & Julia
Het verhaal van Romeo & Julia vormt de basis voor deze vierde editie van Move It!. Regisseurs Anna en Hanna steken het klassieke liefdesverhaal samen met de leerlingen in een nieuw jasje. Een voorstelling over eerste liefdes, ontmoetingen, vriendschap, afscheid, haat vs liefde en veel meer. De 75 musici van het NNO begeleiden de leerlingen met muziek van Sergej Prokofjev.

Jonge performers
De soms zenuwachtige, maar vaak super enthousiaste energie van de jonge performers en de ondersteuning van internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Orkest zijn dé ingrediënten voor een spectaculair en bij vlagen zeer ontroerend dans- en theaterconcert.

Deelnemende scholen
Groningen: Internationale Schakelklas (ISK) Groningen, Montessori Lyceum, VSO Dunk – W.A. van Lieflandschool, Heyerdahl College, RSG de Borgen, H.N. Werkman Stadslyceum en Ubbo Emmius.

Drenthe: Stad & Esch, VSO De Atlas, VOLTA (Vincent van Gogh en Nassau College), Kentalis Guyotschool, #GoClassic.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen, Provincie Drenthe, Fonds Cultuurparticipatie, Fonds21 en het VSB Fonds.

Deze voorstelling is geprogrammeerd bij DNK door een extern gezelschap en maakt geen onderdeel uit van onze reguliere programmering.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Luister de Move it! podcast