20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Katell, Beatrice van der Poel en Philippe Elan

La Douce France - une festival de la chanson francaise

Genre: Muziek

Tijdens ‘La Douce France’ laten op één avond zowel Philippe Elan en Katell als Beatrice van der Poel hun liefde voor het Franse lied horen. Het chanson weerspiegelt het leven zelf, met zijn momenten van vreugde, liefde, verdriet, passie en natuurlijk ook melancholie.

Het minifestival La Douce France neemt je mee op een muzikale reis met drie meesterlijke interpreteerders van het Franse chanson. Het minifestival ‘La Douce France’ voert je met drie topvertolkers van het Franse lied naar een zonovergoten terrasje in de Provence of hartje Parijs. Zangeres Katell zingt met fluwelen stem nummers van grootheden als Brel, Aznavour, Piaf en Stromae en brengt daarnaast Nederlandstalige pareltjes in het Frans. Beatrice van der Poel brengt op geweldige wijze de ongeëvenaarde Brel, terwijl chansonnier Philippe Elan een collectie eigentijdse popsongs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain laat horen. Waan je met deze prachtige muziek op een zonovergoten terras in de Provence of in het bruisende hart van Parijs.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Philippe Elan
De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Nederland nadat hij het Concours de la Chanson van de Alliance Française had gewonnen. Zijn debuutalbum Chansons Classiques, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Philippe Elan trad op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en behoort ondertussen tot de beste chanson stemmen van Nederland.

Het afgelopen jaar tourde hij met onder meer Reyer Zwart, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten en veel mensen kennen hem van de succesvolle theatertours ‘Vive La France’. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden begin 2019 met het Residentie Orkest waarvan een live registratie op cd is verschenen getiteld ‘Chansons Symphoniques’.

Katell
Met haar theatervoorstellingen en optredens bij verschillende televisieprogramma’s heeft Katell vele harten sneller laten kloppen voor het Franse chanson. Haar muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar band in theaters uitvoert. Katell deed in 2016 mee aan The Voice of Holland. Tijdens de blind audition veroorzaakte Katell een sensatie met haar krachtige versie van o.a. Stromae’s ‘Formidable’.

Niet lang daarna maakt ze, in samenwerking met TheDreamLab, de stap naar het theater met de show ‘Deux Voix’, waarbij ze het wereldberoemde repertoire van Jacques Brel en Stromae vermengde tot een boeiende samensmelting van akoestische en elektronische muziek.

Beatrice van der Poel
Singer-songwriter, theatermaakster, stemactrice en Nederlandstalig chansonnière Beatrice van der Poel is eigenzinnig en wars van hokjes. Selfmade en dol op Blues, Soul, Pop, Jazz en de klank van de Nederlandse taal. Ze zingt voornamelijk eigen werk, maar bewerkt ook stukken van anderen, zoals Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix.

In 2023 trok ze de stoute schoenen aan om die prachtige Franstalige chansons van Jacques Brel in het Nederlands te vertolken. Met haar EP oogstte ze lovende recensies en jubelende reacties, later verscheen ook haar album ‘Beatrice Zingt Brel – Laat Me Niet Alleen.’