20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Karina Holla

De Dresser

Genre: Mime

Theo d’Or winnares speelt een acteur in crisis “Wie ben ik niet allemaal geweest en nog weet ik niet wie ik ben”

‘De Dresser’ is een collage-voorstelling met beeld, beweging, stem en tekst. Het geeft een kijkje achter de schermen van de theaterwereld, de magie, maar ook de angst en de gevoeligheden en uiteindelijk de verbeeldingskracht die over het menselijk falen zegeviert.

De acteur staat op het punt zijn verstand te verliezen, hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater. Hij heeft een zenuwinzinking, hij is verscheurd, hij is verdwaald in zijn eigen geheugen labyrint. Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd aan de magie van het theater. Grandeur en verval, roem en eenzaamheid, moed en vertwijfeling. Het tragikomische van de aftakeling van iemand die op zoek is naar het volmaakte.

“Meer, meer, ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven. Ik wil niet avond aan avond verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn. Ik ben geen kind dat zich verkleedt voor een spel, dit is mijn werk, mijn levenswerk.”

In deze voorstelling verweeft Karina Holla teksten en fragmenten uit de toneelliteratuur met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theatercarrière. Haar laatste twee voorstellingen ‘Oorlogsvrouwen’ en ‘DARGER’ speelde de met de Theo d’Or bekroonde actrice voor uitverkochte zalen in Nederland en in Zweden.

Over ‘De Dresser’ zegt Holla: “Het gaat over het belang van het theater, het streven naar het verwezenlijken van dat ene belangrijke moment, door in volledige fysieke overgave het personage binnen te dringen en een wisselwerking met het publiek te laten ontstaan.”

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Karina Holla, koningin van de mime, richt met ‘De Dresser’ een standbeeld voor zichzelf op

Hans Smit, Trouw

In ‘De Dresser’ vindt de 73-jarige Karina Holla hoop tussen haar oude kostuums

Karima Aissaoui, NRC

"Hier staat een acteur die niet van ophouden weet." "Prachtig."

Karin Veraart, Theaterkrant

“Karina Holla schetst met haar oprechte spel het leven van een performer als een aaneenschakeling van vallen en opstaan.”

Hein Janssen, Volkskrant