20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Jakop Ahlbom Company

Lebensraum

Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Ingenieus hebben zij hun ruimtegebrek opgelost. Alles is multifunctioneel: het bed is tevens een piano en de boekenkast doet ook dienst als ijskast. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Al snel blijkt dat deze dame meer plannen heeft dan alleen maar vreedzaam poetsen. Een pop met een eigen wil die zich niet laat commanderen. Het wordt druk in het eenkamerappartement. Die laatste uitvinding lijkt hun ondergang te worden…

Voor Lebensraum liet Ahlbom zich inspireren door het werk van Buster Keaton uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Keaton was met zijn stomme films een pionier op het gebied van de slapstick en de fysieke komedie. Ten tijden van Keaton werd de stomme film live van pianomuziek voorzien. Lebensraum wordt live begeleid door de band Alamo Race Track.

Crowdfunding – filmregistratie LEBENSRAUM
Jakop Ahlbom Company heeft een crowdfunding-actie opgezet om een filmregistratie van LEBENSRAUM te maken. Het gezelschap reist sinds 2012 al met deze voorstelling over de hele wereld, zo zijn ze al in Italië, Belgrado en Taiwan met LEBENSRAUM geweest. Hoogste tijd om van de zwarte doos naar het witte doek te gaan. Meer weten of steunen? Kijk dan hier!

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

"Hundertmark levert als poppenmens een weergaloze prestatie: bedrieglijk tot in al haar ledematen. Bij haar lijkt de grens tussen mens en meubilair echt te verdampen."

Volkskrant

"Ahlbom is met Lebensraum teruggekeerd naar zijn grote kracht: fysiek, absurdistisch theater met een vleugje illusionisme"

Telegraaf

"Komische, tot in de puntjes geregisseerde chaos is het"

Parool