20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

ISH Dance Collective – Dietrich Pott

Kromanti (10+)

Genre: Dans

Een danser maakt de hoogste sprongen en salto’s van iedereen. Waar komt dit vandaan? Hij luistert naar de stem van Kromanti, de spirit die in hem zit en die bekend staat om zijn moed en vliegkunst. Voel de connectie en vlieg het hoogst van allemaal!
Onder de vleugels van ISH Dance Collective neemt Dietrich Pott het publiek mee op reis door het binnenland van Suriname. Met breakdance als vertrekpunt, langs afro dance en traditionele Afrikaanse dansstijlen, vertelt Pott een verhaal uit het Afro-Surinaamse Winti geloof. In de fantasievolle en kleurrijke familievoorstelling Kromanti gaat een groep dansers op zoek naar hun spirit op de ritmes van zelfuitgevoerde live percussie.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Afro- Breakdance: een nieuwe dansstijl
Dietrich Pott reisde af naar Suriname en Afrika en deed twee maanden onderzoek naar traditionele, Afrikaanse dansstijlen. Geïnspireerd op de ervaringen tijdens deze reis, ontwikkelde Pott een nieuwe stijl van dans: Afro-Breakdance. De rituele Afro Surinaamse geheimentaal Kromanti die Pott in het binnenland van Suriname leerde kennen, wekte zijn interesse. Hij vertaalde deze religie en de sfeer uit de dorpen naar kleurrijke scenes in de mysterieuze voorstelling Kromanti