20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Stormram

Rondreizend theaterprogramma

Genre: Special

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond. Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een affe, avondvullende voorstelling van een gevorderde maker en een work-in-progress van een aanstormend talent. Elke avond wordt afgesloten met een professioneel gemodereerd nagesprek, waarin publiek en makers met elkaar in gesprek gaan.

In Assen staat de markante Groninger firma Het Kanaal en ShELFISH met de voorstelling ‘Life & Times’ en op het programma.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Het Kanaal

De markante Groninger firma Het Kanaal is een bende van hardwerkende scheppers. Omdat niets hen van de straat heeft gehouden, zijn ze daar gebleven. In dit onherbergzame landschap van beton, asfalt en staal, zijn deze makers een baken van hoop op deze haast-vergane aardkloot. Geraakt door de mystieke en overweldigende kracht van Moeder Natuur, banen zij zich een weg door het tumultueuze leven in de 21e eeuw met hun eigenzinnige beeldende muziektheater.

Het Kanaal komt 15 februari naar Assen met een nieuwe belevenis: een muzikaal stripverhaal. In deze voorstelling zal een verhaal worden vertelt; niet met woorden, maar met beeld en muziek. Tijdens Stormram nemen vier van de leden van het muzikale kunstenaarscollectief je mee van ver in het verleden naar een beeld van de toekomst. Daarna wordt je weer veilig met beide voeten op de grond teruggebracht.

ShELFISH – ‘Life & Times’

Als een jongen na vijftien jaar in jeugdinstellingen heeft geleefd, wordt hij op zijn achttiende op straat gezet. Dan eindigt immers de jeugdzorg. Hij redt het niet alleen en sterft in een tentje door hitte en ondervoeding. Door dit droeve krantenbericht geraakt, voelt ShELFISH de noodzaak om de omstandigheden te onderzoeken die ertoe leiden dat jongeren vast komen te zitten in hun leven en de maatschappij.  In een mix van danstheater, een verhalende soundscape en een dynamische sculptuur word je meegenomen in het complexe labyrint waarin sommige jonge mensen zich bevinden.

Voor ‘Life & Times’ werkt ShELFISH met een aantal jongeren uit een gesloten jeugdzorginstelling in Groningen. Hun stemmen vertolken het verhaal van Michael K., het hoofdpersonage uit het prachtige boek  Life & Times of Michael K.’ van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee. ShELFISH produceert en presenteert het werk van theatermaker Veerle van Overloop en maakt immensief, sociaal betokken, interdisciplinair, documentair theater.