20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Het Houten Huis | Speeltheater Holland

Adios (7+)

Genre: Kind/familie

Het Houten Huis zet in ‘Adios’ – in 2011 winnaar van de Gouden Krekel – poppen, maskers en muziek in voor een fantasierijk stuk over een oude vrouw. Zij zit mijmerend bij de kachel, als er plotseling een piepklein mannetje uit de theepot kruipt. Het Houten Huis toont wederom: ontroering en fantasie kennen geen leeftijdsgrens.

Bij deze voorstelling zit ranja voor de kinderen (excl. pauzedrankje).

Voor de voorstelling

Hoe werkt jouw geheugen?
Sommige dingen moet je niet vergeten… Om je geheugen te trainen kun je daarom voor en na de voorstelling een potje Adios-memorie spelen. Wie heeft er een beter geheugen, jij of je oma? Daarnaast

IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET WAT ZIE JIJ?
Samen met de meesters in ‘kijken naar kunst’, OneDayArtist, gaat Het Houten Huis met je in gesprek over hun voorstellingsbeeld in de Nivo Foyer. Zij maakten zich wegwijs in Visible Thinking en Visual Thinking Strategies. Twee technieken om eens wat langer stil te staan bij een beeld. Want zie jij wat Het Houten wil dat je ziet?

 

Na de voorstelling

Maar als je dan toch dingen vergeet…
Vul een ‘Bewaar-de-dag’ kaart in. Je vindt ze op tafels in de foyer. Neem ‘m meteen mee naar huis of schrijf je adres erop en post de kaart in de brievenbus. Dan herinneren wij je over een tijdje aan je herinneringen. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Workshop Troostrijk borduren
Maak na de voorstelling samen met kunstenares Gea Koopman een troostzakdoek. Tijdens het borduren gaan we samen met een professional, aan de hand van vragenkaarten in gesprek over de onderwerpen afscheid nemen, verlies en rouw. Reserveer hier jouw plek!

Language? No Problem! In ‘Adios’ is no text, just music.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

“Troostrijke, poëtische voorstelling.”

de Volkskrant

“Alles valt op zijn plek in poëtisch ‘Adios.’ (...) Een zorgvuldig gecomponeerde ode aan de liefde in beeld en geluid.”

Noordhollands Dagblad

“Alles klopt aan de voorstelling. Wonderschoon is de muziek, ontroerend het breekbare spel, trefzeker en verfijnd de regie vol ingenieuze, humorvolle vondsten. Een voorstelling die het publiek tot tranen toe roert.”

Juryrapport VSCD Gouden Krekel 2011