20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Hendrik Groen: Zolang er leven is

Beau Schneider, Britte Lagcher e.a.

Genre: Toneel

Dé knuffelbejaarde van Nederland keert terug in het theater met ‘Zolang er leven is’, een nagelnieuwe komedie over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Humor, ontroering en levenslust voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. Want ook nu wachten Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en de nieuwe bewoners van het verzorgingshuis weer tal van belevenissen.

De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige voorstelling, met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt, “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: ‘Pogingen iets van het leven te maken’ was avond na avond uitverkocht. 

Met senioren yoga’en tussen de geiten. Niets is te dol voor de cast van Hendrik Groen: Zolang er leven is. Bekijk het fragment van het televisieprogramma 6 Inside hier terug.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

“De manier waarop de jonge acteurs gestalte geven aan hun bejaarde personages is briljant (…) Een gouden vondst.”

Theaterparadijs

Over ‘Hendrik Groen - pogingen iets van het leven te maken’: “Hoofdrolspeler Schneider (…) weet prachtig ouderdom te suggereren, zonder die nadrukkelijk te spelen. Dat is knap.”

Theaterkrant.nl

Over ‘Hendrik Groen - pogingen iets van het leven te maken’: “Een mooie mix van luim en ernst, ontroering en ontspanning.”

Noordhollands Dagblad