20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Festen

Han Römer, Peter Heerschop, Maartje van de Wetering e.a.

Genre: Toneel

‘Festen’ treft je als een mokerslag. Dat was jaren geleden al, toen de filmklassieker van Thomas Vinterberg door het legendarische gezelschap De Ploeg naar het theater werd gebracht. En dat is nu weer, met een nieuwe zwartkomische bewerking van het script door Peter Heerschop. In deze aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart.

De cast is groot en glorieus, met Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Vincent Croiset, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias. De regie is in de handen van Titus Tiel Groenestege.

Het verhaal in het kort, voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld. ‘Festen is zonder twijfel de toneelklapper van het jaar.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

“de tekst is soepel, fijn geactualiseerd en spits.”

Scenes

“Doorspekt met grappen en grollen (..) worden de genres cabaret en drama moeiteloos met elkaar gemixt.”

Telegraaf

“het contrast tussen de uitbundige feeststemming en de pijn van een jarenlang trauma, dat allemaal veroorzaakt een zindering door de zaal. Ademloos kijken. Kippenvel.”

De Volkskrant